Friday 24 February 2012

BACKSTAGE SHOOTING WITH "TEAM AGENCY" MODELS


Σίγουρα όλοι έχετε παρακολουθήσει βίντεο με backstage μιας φωτογράφισης, με τον πανικό που επικρατεί πολλές φορές, με το άγχος να βγει το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν καλύτερο, με τα μοντέλα να τρέχουν πανικόβλητα πέρα δώθε και με τον φωτογράφο να προσπαθεί να συντονίσει τους πάντες. Με αυτό το post ήθελα να σας βάλω λίγο στο κλίμα της δικής μας χθεσινής φωτογράφισης που κάναμε με τον φωτογράφο μόδας Κώστα Αμοιρίδη και τέσσερα μοντέλα του πρακτορείου "Team Agency". Παρά το άγχος που είχαμε όλοι μας, την αγωνία μου να είναι σωστό το fitting πάνω στα κορίτσια, εμείς περάσαμε πάρα πολύ όμορφα και κάθε λίγο και λιγάκι όταν έβρισκα τον χρόνο τραβούσα και μια φωτογραφία. Σας μεταφέρω λοιπόν στο κλίμα μίας φωτογράφισης σε studio, απολαύστε ελεύθερα το οπτικό υλικό και μείνετε συντονισμένοι για ολόκληρο το project - έρχεται και αυτό σύντομα!



Wednesday 22 February 2012

THE CHARITY MARKET IN THESSALONIKI

FaceBook Group 

Mια πρωτοποριακή και πρωτότυπη ''ΑΓΟΡΑ'' κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Ο Holy Mustache, η Maria Dolores και η Stella Veentaz ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον πολυχώρο ART HOUSE και παρουσιάζουν το ''ΤΗΕ CHARITY MARKET'', μια διοργάνωση στην οποία η τέχνη, το εναλλακτικό εμπόριο και η ανταλλακτική οικονομία συναντούν την φιλανθρωπική ευαισθησία. Καλλιτέχνες, χειροτέχνες, οικοτεχνήτες, συλλέκτες και μεταποιητές vintage ρούχων ή αντικειμένων θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους για 2 μέρες σε όλη την έκταση (3 όροφοι) του πανέμορφου νεοκλασικού της οδού Bογατσικού στις 3 και 4 Μαρτίου 14:00-00:00.

Το 20% από την αξία κάθε πώλησης που θα πραγματοποιηθεί θα συγκεντρωθεί και θα διατεθεί για την αγορά άριστης ποιότητας βιολογικού και ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου το οποίο παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας από Έλληνες παραγωγούς θα δωριστεί σε ένα απο τα ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης που έχουν ανάγκη από την στήριξη.

Με το Charity Market οι διοργανωτές προσπαθούν:

- να επαναφέρουν στην καθημερινότητά μας έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η φιλανθρωπία!

- να φέρουν σε επαφή νέους και αναγνωρισμένους δημιουργούς!

- να στηρίξουν καλλιτέχνες, συλλέκτες και τεχνίτες προβάλοντας το έργο τους και να τους φέρουν σε επαφή με το κοινό.

Το Charity Market θα περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες και δράσεις:

- ΑRT (επιλεγμένα έργα τέχνης από μια ομάδα καλλιτεχνών υπό την επιμέλεια του Holy Mustache)

- VINTAGE & RECYCLING (επιλεγμένοι συλλέκτες και μεταποιητές απο όλη την Ελλάδα)

- HANDMADE & HANDCRAFT (δημιουργίες χειροτεχνών και οικοτεχνών)

- DESIGNERS (επιλεγμένοι νέοι σχεδιαστές ρούχων και αντικειμένων)

GUESTS:

-''ΑΝΤΑΛΛΑΓΈΣ'' 
Η αγαπημένη διοργάνωση ανταλλαγής ρούχων που έχει ήδη πιστό κοινό θα πραγματοποιηθεί στον 1o όροφο.

- MUSIC 
ατά την διάρκεια των 2 ημερών ο χώρος θα επενδυθεί από μια μαγική μουσική ατμόσφαιρα. 

Djs και μουσικοί θα φροντίσουν να ψυχαγωγήσουν εμάς και τους επισκέπτες με αποκορύφωμα το πάρτι του Σαββάτου μετά το τέλος του Market με καλεσμένο τον JILES JOHN από την ομάδα OTHERWISE PROJECT.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Στον κάθε εκθέτη θα παραχωρείται ένας χώρος 2 x 1 μέτρα και το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ και για τις 2 μέρες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο CHARITY MARKET μπορείτε να στείλετε ένα mail στο holyem@gmail.com που θα περιλαμβάνει μια μικρή περιγραφή και μερικές φωτογραφίες από τις δημιουργιες σας.. και μην ξεχάσετε τα στοιχεία σας... (όνομα, mail, τηλ.)

TEAM:

ART HOUSE 

MARIA DOLORES

STELLA VEENTAZ

HOLY MUSTACHE

AΝΤΑΛΛΑΓΕΣ

JILES JOHN

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: 

ARTISTS:

-PANOS LAMPRIANIDIS - London
Costume Design - http://costumeartefact.com/

-STRATIS TAVLARIDIS - Thessaloniki

-NIKOS RAKKAS - Thessaloniki

VINTAGE & RECYCLING:

- HOLY MUSTACHE VINTAGE CULTURE - Athens
(clothes, accesssories, sunglasses, bags, items)

- STELLA VEENTAZ - Thessaloniki
(Vintage clothes, accessories & remodified book/bags)

- TRANSISTOR ART - Thessaloniki
(Recycled hats, bags, accessories) 

- ΤΟ ΚΑΦΑΣΙ ΑΛΛΙΩΣ
(Μεταποιημένα χρηστικά & διακοσμητικά αντικείμενα από καφάσια)

- KITSCH LORRAINE - Thessaloniki
(vintage earrings) 

DESIGNERS:

- SPANAKI - Thessaloniki
(clutches made of reused magazines) - www.spanaki.gr

HANDMADE & HANDCRAFT:

- FRESHKA - Thessaloniki
(100% natural & handmade cosmetics)

- NO WASHING MACHINE - Thessaloniki
(Handmade knitted and crochet accessories)

- TOMBOY - Thessaloniki
(Remodified clothing & accessories)

- arTherapy - Thessaloniki
(handmade artwork, clothes, accesssories, bags, paintings)

- FAMILY ART - Thessaloniki
(Photocases and scrapbooking albums)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: REFRESH MAGAZINE www.refreshmagazine.gr

Monday 20 February 2012

YIORGOS KOULASIDIS "DRAMA QUEEN"

Yiorgos Koulasidis

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ELPIDA AVRAMELI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: MIKAEL CHALIKIAS

Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ενώ το όνομά του καθώς και οι δημιουργίες του φιγουράρουν στα μεγαλύτερα εγχώρια - και μη - περιοδικά μόδας. Είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, εμφανίζεται σπάνια ενώ δίνει ακόμα πιο σπάνια συνεντεύξεις και αυτό καθώς πιστεύει πως "οι δημιουργίες είναι αυτές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη ενός σχεδιαστή". Με ιδιαίτερη τιμή σας παρουσιάζω τον Yiorgo Koulasidi σε μία αποκλειστική συνέντευξη, όπου μιλήσαμε για τον ίδιο, τις δημιουργίες του και το εξωτερικό. 

01) Είσαι ένας άνθρωπος που ξέρουμε ελάχιστα για τη ζωή του και για την πορεία του. Μίλησέ μου λίγο για σένα.
Γεννήθηκα στη Δυτ. Γερμανία, μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το σχέδιο μόδες σε ιδιωτικές σχολές της πόλης και στη συνέχεια σε αντίστοιχες σχολές της Γερμανίας και της Αγγλίας. Ο μεγάλος ενθουσιασμός μου για το Λονδίνο με οδήγησε στο Kent Institute of Art and Design (ba Fashion Design) και αργότερα στο σχεδιαστικό ατελιέ της Karen Millen. Η μετέπειτα παραμονή μου στην Αγγλία όπου εργάστηκα μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω την λονδρέζικη σκηνή μόδας - ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για εμένα και τη δουλειά μου. To 2005 ξεκινώ την δική μου σειρά ρούχων, με τις collection μου να διατίθενται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

02) Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον χώρο της μόδας και πότε ήρθε η απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με το σχέδιο?
Από πολύ μικρή ηλικία ζωγράφιζα και σχεδίαζα ρούχα. Μου άρεσε η μόδα πριν ακόμη καταλάβω τι ακριβώς είναι - τα κοστούμια στον κινηματογράφο, το στυλ των ηθοποιών ή προσωπικοτήτων της μόδας, τα εκπληκτικά ρούχα στα περιοδικά...

03) Yiorgos Koulasidis "Drama Queen": πως εμπνεύστηκες το όνομα αυτό?
Κάθε σχεδιαστής έχει ένα συγκεκριμένο τύπου γυναίκας όταν σχεδιάζει. Για έμενα λοιπόν υπάρχει η drama queen. Η γυναίκα Yiorgos Koulasidis Drama Queen είναι η - ανατρεπτικά - άτακτη τύπισσα, νωχελική και σαγηνευτική που γοητεύει και εμπνέει τους πάντες γύρω της. Είναι ενθουσιώδης, περιπετειώδης, παθιασμένη, διασκεδαστική, συναρπαστική, η χαρά της ζωής. Ανοιχτόμυαλη με πνεύμα ελεύθερο, ακομπλεξάριστη με τους φόβους, τις ευαισθησίες και τα ψεγάδια της, δεν προσποιείται και δεν φοβάται να δείξει τον πραγματικό εαυτό της σε κάθε στιγμή της ζωής της. Την ανάλαφρη ή σκοτεινή πλευρά της. Απλά θα ζήσει το drama της - τα ups and downs in life. Είναι η γυναίκα αγωνίστρια, chic and stylish, αλλά πολύ cool, αποφασισμένη να βρει το θάρρος να γίνει πιο τολμηρή και πιο δυνατή, "να ξανασηκωθεί στα πόδια της", να σε κερδίσει με το χαμόγελό της. Μια πραγματική fashionista. 

04) Το δραματικό στοιχείο είναι κάτι που βλέπουμε και στις συλλογές σου?
Ναι, πάντοτε υπάρχει μία δόση υπερβολής. Θα τις περιέγραφα ως classic chic with a twist όπου εκεί υπάρχει το drama effect, δηλαδή το στοιχείο της υπερβολής, της ατέλειας και της avant garde αισθητικής. 

05) Εσύ σαν άνθρωπος είσαι "drama"? Και αν ναι, πότε "πιάνεις" τον εαυτό σου να αντιδρά δραματικά?
Πιστεύω ότι είμαι αρκετά drama αφού μου είναι πραγματικά αδύνατο να καταπιέσω την χαρά ή την λύπη μου, την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και να παρουσιάζω έναν διαφορετικό ψεύτικο άνθρωπο από αυτό που είμαι.

Yiorgos Koulasidis Drama Queen SS2012 - Photography: Iosifina
Yiorgos Koulasidis Drama Queen SS2012 - Photography: Iosifina
06) Ποια στοιχεία είναι εκείνα που κάνουν τις συλλογές σου τόσο ξεχωριστές?
Τα έντονα χρώματα, τα εκπληκτικά υφάσματα, ο συνδυασμός της απλότητας με την υπερβολή, του παλαιού με το καινούργιο.

07) Σκιαγράφησέ μου τη γυναίκα στην οποία απευθύνεσαι.
Σίγουρα είναι ένα στιλιστικά ενδιαφέρον άτομο που της αρέσει η μόδα πάρα πολύ και αυτό φαίνεται. Ξέρει ποια είναι και τι ακριβώς θέλει. Της αρέσει να ξεχωρίζει και ντύνεται για τον εαυτό της όχι για τους άλλους. Τρελαίνεται με οτιδήποτε καινούργιο, φρέσκο και πρωτοποριακό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει διαχρονικά κομμάτια στην ντουλάπα της τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Επιλέγει τα πιο cool και εκκεντρικά stand out κομμάτια της σεζόν χωρίς να είναι υπερπολυτελής, παραφορτωμένη ή υπεργυαλισμένη στην τρίχα, πάντοτε δίνοντας την εντύπωση πως δεν προσπαθεί και τόσο πολύ. 

08) Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου?
Οτιδήποτε. Από μια απλή φωτογραφία, μια ταινία ή ένα ταξίδι. Επίσης μου αρέσει ιδιαίτερα η πορεία η πορεία της μόδας και πιστεύω ότι πρέπει να προτείνεις το κατάλληλο σχέδιο τη σωστή στιγμή. Έτσι πάντοτε προσπαθώ να αποτυπώσω μια μικρή δόση της σεζόν στις εκάστοτε συλλογές μου. 

09) Πώς έχεις δει την πορεία σου να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια?
Ξεκίνησα κάνοντας μικρά αλλά σταθερά βήματα στο χώρο. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που μέχρι σήμερα έχω μια σταθερή ανοδική πορεία και ευελπιστώ αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον. 

Yiorgos Koulasidis Drama Queen SS2012 - Photography: Iosifina
10) Άνοιξη|Καλοκαίρι 2012: Μίλησέ μου για τη νέα σου συλλογή: τι θα δούμε, τι χρώματα & υφάσματα θα επικρατήσουν?
Φέτος το καλοκαίρι υπάρχει η διάθεση για μια πιο γλυκιά και φρέσκια εικόνα της μόδας. Έτσι, το ροζ πουά, το απαλό φούξια ή το ηλιόλουστο κίτρινο παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη συλλογή μου, ενώ τεράστιοι αφαιρετική φιόγκοι ξεπηδούν από τα πιο απροσδόκητα σημεία του κορμιού σε clean cut φορέματα από μεταξωτό κρεπ, αντικατοπτρίζοντας την αίσθηση της παριζιάνικης φινέτσας. Φυσικά, όπως πάντοτε δεν λείπουν και τα πολύ έντονα χρώματα: κόκκινο - μωβ - πράσινο ενώ το μικρό μαύρο φόρεμα και τα ελαφρώς ντραπέ αποτελούν αντιπροσωπευτικά κομμάτια της σειράς. 

11) Είσαι η απόδειξη ότι μπορεί κάποιος να είναι επιτυχημένος στον χώρο της μόδας ασχέτως αν δεν ζει στην Αθήνα, αν θεωρήσουμε ότι εκεί συμβαίνουν όλα τα μεγάλα event - gala, fashion weeks, περιοδικά μόδας. Συνειδητά αποτελεί η Θεσσαλονίκη η έδρα σου?
Πιστεύω ότι μπορείς να έχεις σαν βάση οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να δραστηριοποιήσε σε όποιο μάρκετ θέλεις ανάλογα φυσικά με το τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις. Προσωπικά έχοντας σαν βάση την Θεσσαλονίκη δειγματίζω τις συλλογές μου και στην Αθήνα. Επίσης αυτό μπορεί να λειτουργήσει άνετα και για ένα άνοιγμα στο εξωτερικό.

12) Μιας και ανέφερες το εξωτερικό, έχεις σκεφτεί να κάνεις βήματα προς τα εκεί? Είναι κάτι που σε ενδιαφέρει?
Έχω παρουσιάσει τις συλλογές μου στο Παρίσι, Zip Zone Louvre κατά την διάρκεια της εβδομάδας μόδας. Σίγουρα είναι κάτι που με ενδιαφέρει και είναι στα άμεσα σχέδιά μου.


13) Είσαι ένας σχεδιαστής ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Κατά πόσο αυτό σε έχει βοηθήσει ή όχι στο να εξελιχθείς?
Με έχει βοηθήσει αρκετά γιατί έτσι αφοσιώθηκα πλήρως στο σχεδιασμό των συλλογών μου. Στο τέλος, οι δημιουργίες είναι αυτές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη ενός σχεδιαστή.

14) Πως οραματίζεσαι το μέλλον του "drama queen"?
Αρχικός στόχος μου είναι η δημιουργία εμπνευσμένων συλλογών με την όσο το δυνατό καλύτερη απήχηση που θα μπορούσα να έχω.

15) "Yiorgos Koulasidis Drama Queen": το label με τέσσερα αντιπροσωπευτικά επίθετα.
Αυθόρμητο - ασυγκράτητο - αληθινό - ελεύθερο. 


Thursday 16 February 2012

FASHION PEOPLE #015

PHOTOGRAPHY: IOANNA CHATZIANDREOU

WHO: Cris Pantelidis
WHAT: Fashion Stylist & Hair Stylist
WHERE: Athens, Greece
WHEN: Wednesday, 15 February 2012

OBSESSION: Εμμονή έχω με παπούτσια σε συνδυασμό με διάφορες "ιδιαίτερες" κάλτσες, t-shirts με ενδιαφέροντα prints και logos και αξεσουάρ τύπου φουλάρια, μαντήλια, καπέλα και γυαλιά τα οποία θεωρώ πως συμβάλλουν αισθητά στο στυλ του καθενός. 

YOUR STYLE: Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες οπότε δεν θα χαρακτήριζα κάπως συγκεκριμένα το στυλ μου. Ίσως να έλεγα πως είναι πιο street με κάποια στοιχεία alternative. 

FASHION TIP: ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ - αυτό είναι το tip μου! Να είμαστε unique σε ό,τι και αν κάνουμε και επιλέξουμε, να νιώθει ο καθένας ο εαυτός του ... Less is more!


EXTRA INFO: Ο Cris αυτή την περίοδο είναι ίσως στην πιο δημιουργική του φάση και θα μας απασχολήσει αρκετά και μελλοντικά! Σε συνεργασία με μία ακόμη φίλη του ετοιμάζουν να κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά μία συλλογή από διάφορα ιδιαίτερα, ενδιαφέροντα και μοναδικά T-shirts. Για νεότερα μείνετε συντονισμένοι γιατί πρώτοι θα τα μάθετε όλα από εδώ!



Tuesday 14 February 2012

BE MY VALENTINE BY VICTORIA'S SECRET


Εμείς αγαπάμε αυτά τα αγγελάκια και αυτά αγαπάνε εσάς και γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον πιο ρομαντικό και παιχνιδιάρικο τρόπο! Και αυτά είναι μερικά από τα εσώρουχα που μπορείς να φορέσεις απόψε για να δώσεις λίγο twist στη σχέση σου ενώ για σένα ερωτευμένε, εδώ θα βρεις εκείνα τα δώρα για την καλή σου που σίγουρα "όχι" δεν θα σου πει! Sexy lingerie από τους αγγέλους του ρομαντισμού σε ειδικές τιμές για αυτές τις μέρες σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αγορές online. 


PHOTOS COURTESY OF VICTORIA'S SECRET

Friday 10 February 2012

FASHION PEOPLE #014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ELPIDA AVRAMELI

WHO: Akis Bitsianis
WHAT: Retail Manager at Aristoteli Bitsiani
WHERE: Thessaloniki, Greece
WHEN: Thursday 09 February 2012

OBSESSION: Έχω εμμονή με τα σακάκια. Προσδίδουν την απαραίτητη κομψότητα σε ένα ανδρικό look χωρίς να περιορίζουν τις επιλογές μου στην εικόνα που θέλω να παρουσιάσω.

YOUR STYLE: Θα μπορούσα να πω ότι μου αρέσει να πειραματίζομαι εναλλάσσοντας το στυλ μου ανάλογα με την περίσταση. Προτιμώ κυρίως το business look προσδίδοντάς του έναν έντονα aggressive τόνο.

FASHION TIP: Προτιμήστε λυτά σύνολα και επιλέξτε να χρησιμοποιείτε λεπτομέρειες αποδίδοντας την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς σας στο ρούχο. Οι άνδρες επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ: Fit is the King! Το σωστό fitting θα απογειώσει το σύνολό σας. 

  

Wednesday 8 February 2012

PLATON PAPAGIANNOPOULOS: MILAN DOLLAR BABY



Ο Πλάτων Παπαγιαννόπουλος είναι ενδεχομένως το πιο ανερχόμενο μοντέλο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι 21 χρονών, Ιχθείς στο ζώδιο και ασχολείται με το modeling σχεδόν ένα χρόνο. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες σχεδιαστές αλλά και με σχεδιαστές από το εξωτερικό, τον έχουμε δει να ποζάρει σε καταλόγους και editorial περιοδικών μόδας ενώ περπάτησε φορώντας γνωστές δημιουργίες στα πλαίσια των Athens Xclusive Designers Week και Athens Fashion Week. Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέρετε είναι ότι ο Πλάτων πήγε στο Μιλάνο αρχές Ιανουαρίου όπου έκατσε ένα μήνα, έκανε συμβόλαιο για έναν χρόνο με το πρακτορείο MP Management και έτσι, το 2012 θα τον βρει να πηγαινοέρχεται μεταξύ Ελλάδας και Μιλάνου. Τον ακολουθήσαμε στο ταξίδι αυτό και μέσα από τη δική του ματιά, αποθανάτισε τις πιο όμορφες στιγμές που πέρασε στην πρωτεύουσα της Μόδας ενώ μας μίλησε για την εμπειρία του και για τη νέα τροπή που πήρε πλέον η επαγγελματική του πορεία. 

01) Πώς σου δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξεις τα φτερά σου για Μιλάνο?
Είχα κάποιες προτάσεις από Μιλάνο, Παρίσι και Λονδίνο. Το MP Management από το Μιλάνο επικοινώνησε με την booker μου στην Ελλάδα και ζήτησαν να συνεργαστούμε. 

02) Μίλησε μου για την επαγγελματική σου πορεία στο Μιλάνο.
Από την πρώτη κιόλας μέρα το πρόγραμμά μου είχε σε καθημερινή βάση 8 με 10 casting - να σου αναφέρω μερικά από τα casting που πήγα: Moncler, Paul Smith, Iceberg, Trussardi, Gucci, Ermenegildo Zegna, Moschino. Πήγα σε casting για μαλλιά, για περιοδικά, για καταλόγους. Είχε πάρα πολύ τρέξιμο, ανταγωνισμός, τα μοντέλα ήταν πολλά αλλά υπήρχε ένα υπέροχο κλίμα. Πέρασα πολύ όμορφα, μου δόθηκε η ευκαιρία να το ζήσω όλο αυτό και για μένα ήταν μία απίστευτη εμπειρία. 

03) Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί από την Ελλάδα να κάνει το βήμα για εξωτερικό?
Δύσκολο δεν είναι για κανέναν. Πιστεύω πως όταν έχεις στόχους και θέλεις να κάνεις κάτι θα το καταφέρεις. Θέλει προσπάθεια και θετική ενέργεια γιατί υπάρχουν πολλά μοντέλα και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Είναι πιο αυστηρά και πιο απαιτητικά τα πράγματα σε σχέση με τη χώρα μας, αλλά όποιος αξίζει κάνει δουλειές!

04) Τι διαφορές εντόπισες στον χώρο της μόδας Ελλάδα - εξωτερικό?
Η αλήθεια είναι ότι η μόδα στο Μιλάνο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο σε σχέση με τη μόδα στη χώρα μας, γι' αυτό εξάλλου και το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της μόδας. Ο κόσμος γενικά προσέχει την εμφάνισή του, έχει στυλ και σπάνια θα δεις στον δρόμο κάποιον που να είναι κακοντυμένος. 

05) Πλάτωνα, αν είχες την επιλογή θα έφευγες από την Ελλάδα με σκοπό να εγκατασταθείς μόνιμα σε μία πόλη του εξωτερικού και να κάνεις καριέρα εκεί?
Ιδανικά δεν θα ήθελα να αφήσω την Ελλάδα. Υπάρχουν και εδώ δουλειές απλά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αυτή την περίοδο και αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε το εξωτερικό. Έξω υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, είναι καλύτερες οι συνθήκες και μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα με αποτέλεσμα να έχεις και πιο εύκολα κέρδος.

06) Τι σχέδια έχεις για το μέλλον?
Αυτή τη στιγμή είμαι μεταξύ Ελλάδας και Μιλάνου όπου και έχω για έναν χρόνο συμβόλαιο με πρακτορείο. Στα σχέδιά μου έχω σκοπό να συνεχίσω το modeling και σε χώρες εκτός Ευρώπης.