Monday 24 October 2011

NEW TALENT: IRAKLIS PANTSIOS

Iraklis Pantsios
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: MIKAEL CHALIKIAS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ELPIDA AVRAMELI


Ο Ηρακλής Πάντσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και γρήγορα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον χώρο της μόδας - καθόλου τυχαίο, καθώς όλη του η οικογένεια ασχολήθηκε ενεργά με αυτόν. Η γιαγιά του υπήρξε καταξιωμένη haute couture σχεδιάστρια στην εποχή της ενώ η μαμά του επέλεξε τον χώρο της λιανικής διευθύνοντας στην Θεσσαλονίκη μαγαζιά επώνυμων labels. Έτσι, κάνει αισθητή την παρουσία του το 2010 ως Style Manager στο κατάστημα "JLO by Jennifer Lopez" όπου διαχειρίζεται τις παραγγελίες και τα προϊόντα. Αναλαμβάνει το styling και το merchandising του χώρου ενώ είναι υπεύθυνος για τα show του οίκου JLO by Jennifer Lopez στα Fashion Week της Αθήνας. Παράλληλα, ξεκινά να σχεδιάζει την δική του προσωπική συλλογή υπό το όνομα "I" the label ενώ σύντομα ανοίγει τα φτερά του εγκαινιάζοντας την δική του boutique στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το THE "I" STORE by Iraklis Pantsios γρήγορα αγκαλιάζεται από τις πιο απαιτητικές fashionistas της πόλης και γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα το απόλυτο fashion spot!

1) Ανέκαθεν είχες ενδιαφέρον για τον χώρο της μόδας? Τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτόν?
Η μόδα είναι μια έννοια αόριστη την οποία ο καθένας μας, είτε από αυτούς που ασχολούνται μαζί της είτε όχι, ερμηνεύει ανάλογα με τις ανάγκες του ή τη δημιουργικότητά του. Η αλήθεια είναι πως ενδιαφέρθηκα για τον χώρο πολύ ερασιτεχνικά από τότε που με θυμάμαι στο δημοτικό, σκίτσα και φιγούρες στα τετράδια, αλλά ενεργά και πιο δυναμικά με ενδιαφέρει εδώ και περίπου 6 χρόνια. Ασχολήθηκα λοιπόν με τη μόδα αφενός γιατί ανέλαβα την επιχείρηση της μητέρας μου, στην οποία πλέον δώσαμε μια νέα πνοή, αλλά όσον αφορά τον σχεδιασμό, αποφάσισα να ασχοληθώ για να προσπαθήσω και εγώ, όσο μπορώ βέβαια, να δώσω ένα τέλος στην κακή νοοτροπία ντυσίματος των γυναικών όλων των ηλικιών, όπως και στην κακή αγοραστική τους συνείδηση.

2) Σχεδιάζεις τη δική σου σειρά υπό το label "Iraklis". Μίλησέ μου γι' αυτό.
Όταν λοιπόν αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία μας με το brand JLO by Jennifer Lopez, χάσαμε ένα αρκετά δυνατό χαρτί της αγοράς από τα χέρια μας. Έπρεπε οπωσδήποτε να έχουμε μια fame εταιρία, σε προσιτή τιμή, διαφημιζόμενη και fashionista. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο στη σήμερον ημέρα να τα πετύχεις όλα αυτά, believe me! Κατά συνέπεια μου πέρασε η ιδέα του να σχεδιάσω και να υπογράψω ένα νεανικό lifestyle fashion brand, το οποίο πλέον θα μπορώ να ελέγχω απόλυτα εγώ, να υποστηρίζω να κινώ και να διακινώ εγώ, χωρίς να εμπλέκονται αντιπρόσωποι και εταιρίες. Η συλλογή ξεκίνησε πέρυσι τον χειμώνα με ένα πολύ δυναμικό show, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση και τη στήριξη του κόσμου, και το θετικό είναι πως σε όλα τα corners ανά την Ελλάδα ξεπουλάει. 

3) Σε ποια γυναίκα απευθύνεται η collection σου?
Η γυναικεία φιγούρα πού έχουμε στο νου μας πάντα όταν σχεδιάζουμε, παράγουμε και προωθούμε κάθε κομμάτι της συλλογής, είναι μια γυναίκα όχι και τόσο συνηθισμένη από άποψη σκεπτικού! Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι ή να πω τα κλασσικά - "σίγουρη", "sexy" κλπ. Πάντα μου άρεσε να διαφοροποιούμαι και να ξεχωρίζω είτε θετικά είτε όμως και αρνητικά. Εμείς βλέπουμε τη γυναίκα ως μία θηλυκή μορφή, πολύ πραγματική σε εμφάνιση, μου αρέσει να περιποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εαυτό της, γιατί αυτό δείχνει ότι τον αγαπάει κιόλας. Θέλουμε ναι μεν να ντύνεται minimal με γραμμές pencil ή πιο ελεύθερες, δε συμπαθώ πολύ τα φορτωμένα ρούχα, όμως αντιθέτως συμπαθώ πολύ τα extreme αξεσουάρ. Με λίγα λόγια είναι η γυναίκα που ντύνεται κομψά, αλλά είναι πολύ ανοιχτόμυαλη, βλέπει μακρυά και μπροστά, ρισκάρει και το δείχνει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΠΙΔΑ ΑΒΡΑΜΕΛΗ

4) Από που εμπνέεσαι κάθε φορά που σχεδιάζεις κάτι καινούργιο? 
Η έμπνευση και αυτή είναι κάτι πολύ σχετικό, ειδικά στις μέρες που ζούμε και στη χώρα που κατοικούμε. Κακά τα ψέματα, οι Ελληνίδες είναι ένα κοινό που ενδιαφέρεται πολύ για τη μόδα, τους αρέσει να παίζουν με τη μόδα, όμως δεν τη στηρίζουν όπως πρέπει. Κατά συνέπεια, η κάθε συλλογή που ετοιμάζουμε πρέπει πλέον πρώτα να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά και στην τάση της εποχής. Πηγές έμπνευσης μπορεί να είναι το οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον, έχω ανοιχτούς ορίζοντες, όμως τονίζω και πάλι πως εμπορικά πρέπει να είναι κάτι το ασφαλές για την αγορά στην οποία απευθυνόμαστε. Δεν ξεφεύγω ποτέ από τις γραμμές μου, προτιμώ να κρατάω ένα σταθερό μοτίβο και ύφος αλλάζοντας το στυλ με διάφορα τρικ που χαρίζουν στο ρούχο. 

5) Ποιους άλλους σχεδιαστές θαυμάζεις?
Δε μπορώ να πω δυστυχώς πως μου κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιος Έλληνας σχεδιαστής, είμαστε πολύ πίσω και σε αυτό φταίει τόσο το κοινό όσο και οι καταστάσεις τις οποίες βιώνει. Περισσότερο παρακολουθώ μεγάλες εταιρίες, όπου έχει τύχει πραγματικά να κοιτάξω ρούχο και να πάω μια φίλη μου να το αγοράσει μόνο και μόνο επειδή ξετρελάθηκα! Μου αρέσει πολύ σαν φιλοσοφία η MaxMara, τόσο minimal και τόσο κομψή ταυτόχρονα .. που φτάνεις σε σημείο να πεις "δε μπορεί να είναι όλα τόσο τέλεια!". Επίσης μου αρέσει και το προφίλ του Karl Lagerfeld αλλά όχι τόσο για την προσωπική του συλλογή, όσο για την υπογραφή του στον οίκο Chanel, διαχρονική - απλή - φτασμένη!

6) Η μόδα στην Ελλάδα. Η άποψή σου.
Επειδή εκτός από δημιουργός της συλλογής είμαι και έμπορος, μπορώ να δω και να κρίνω τη μόδα από πρώτο πλάνο. Ενημερώνομαι συνέχεια, καθημερινά από το internet, περιοδικά και βιτρίνες. Παρακολουθώ μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια σε αυτό που βλέπω, όμως το αξιοπρόσεκτο είναι πως με όλα όσα συμβαίνουν η Ελληνίδα έχει χάσει το ενδιαφέρον της στο να ντυθεί και να δεχτεί. Προσωπικά πιστεύω πως όλο το μυστικό είναι στο δεύτερο: στο να δεχτεί. Να μη γελιόμαστε, οι μεγάλες ανώνυμες εταιρίες έχουν βάλει στον κόσμο στο σκεπτικό του: "ό,τι δεν φαίνεται μπορεί να είναι και ευτελές, αυτό που φαίνεται πρέπει να είναι μαρκέ". Είναι ό,τι πιο στενό έχω ακούσει, ειλικρινά δεν το χωράει ο νους μου. Πρέπει κάποιος να εξηγήσει σε όλο αυτό το κοινό πως ναι μεν η κρίση επηρεάζει τη μόδα και τις αγορές του, όμως να το ψάξει, να στηρίξει τα ελληνικά brands τα οποία ανταποκρίνονται πολύ περισσότερο τόσο στην σχεδιαστική όσο και στην οικονομική πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε χώρα που η βιομηχανία της στηρίζεται στη μόδα, όμως πιστεύω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στυλ συγκεκριμένο και δυναμικό, χωρίς πολλά έξοδα αλλά με έξυπνα έξοδα μιας και στην Ελλάδα μόδα και χρήματα πάνε πακέτο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΠΙΔΑ ΑΒΡΑΜΕΛΗ
7) Τι είναι για σένα μόδα? Τι είναι για σένα στυλ?
Μόδα και στυλ είναι δυο λέξεις αντίθετες, όμως μπορούν να συνδεθούν πολύ εύκολα! Μόδα είναι απλά αυτό που βλέπουμε στα περιοδικά, οι τάσεις. Το στυλ όμως είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό, μπορείς με το στυλ σου να προσαρμόσεις τη μόδα πάνω σου. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν αλλάζω στυλ, πάντα φοράω αυτά που μου αρέσουν και με κολακεύουν, αλλά πάντα στα πλαίσια της εποχής.  

HOT LIST
ΑΞΕΣΟΥΑΡ: Beige medium Chanel Bag
DESINGER: Donatella Versace
LABEL: Prada
MODEL: Alessandra Ambrosio
CITY: London
COLOR: Black
TEXTURE: Furs
MAGAZINE: Vogue


THE IRAKLIS LIFESTYLE FASHION BRAND FALL WINTER 2011/2012 CAMPAIGN


ASSISTANT: IOSIF LAZARIDIS
PHOTOGRAPHER: THOMAS PARPOULAS
MAKE UP: IL MAKIAGE
HAIR STYLIST: NICK MOURATIDIS
MODELS: ANASTASIA KATZIKA - TINA HOUBASVILI - ELENA KARATZA


LOCATION: ΕΠΑΥΛΗ ΟΙΚΟΓ. ΤΕΡΖΗ




INFO
THE "I" STORE
12 Mitropolitou Iosif Str, Thessaloniki Greece


EXTRA INFO!!!!
Μη χάσετε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Club Restaurant Bungalow White ένα φαντασμαγορικό Fashion Show για την συλλογή Iraklis FW 2011/2012! Α must attend event !!! We will be there !!!

7 comments:

  1. katapliktikos kai epikoinoniakos opws panta.

    ReplyDelete
  2. gia emas pou ton kseroume tosa xronia den apotelei ekliksi!to astireuto talento tou sto sygekrimeno tomea panta ton xaraktirize!sugxaritiria!sunexise etsi!!!idiaiteros opos panta!

    ReplyDelete
  3. Teleios, opos akrivos k ta rouxa pou parousiazei! Sygxaritiria! Synexise ti kalh douleia!

    ReplyDelete
  4. kai kouklos kai apsogos epagelmatias mono se auth thn hlikia !
    epitelous new fashion celebrity !!! support ''i'' :) !!!

    ReplyDelete
  5. apisteuta rouxa to agori ... einai mprosta !
    phga sto magazi tou kai oti eixa k den eixa ta afhsa ekei !

    mpravo s!!

    ReplyDelete
  6. super o iraklis, opos kai t rouxa!!!!!! eidika i leopar sullogi tou! anamenoume tin kainouriaaaaaa

    ReplyDelete
  7. foveri douleia fovera sxedia mas aresei o iraklis k kuriws o xwros k i aura pou vgazei afto to katasthma to opoio tha xaraktiriza k ws to pio fashion magazi ths polis mas pou exei rimaksei.

    ReplyDelete