Wednesday 21 December 2011

THE WHORE OF BABYLON


PHOTOGRAPHY: ELPIDA AVRAMELI
INTERVIEW: MIKAEL CHALIKIAS


Η upcoming fashion designer Athena P Gerard ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο σχεδιασμό ενδυμάτων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2004 ενώ συνέχισε στο Atelier της Αντρια Παπαδοπούλου σαν personal assistant. Μετά από μια σειρά προσωπικών project και πειραματισμών σε εκθέσεις και διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ξεκίνησε το 2010 να κατασκευάζει ρούχα καθώς και να ασχολείται με το personal styling. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε για ένα διάστημα με το free press "Glow" ως fashion assistant ενώ φέτος μας παρουσίασε την πρώτη της προσωπική συλλογή γυναικείων ενδυμάτων με τίτλο "The Whore of Babylon" σε ένα κυριακάτικο fashion tea party στο "Coo Cafe Bar".

1) Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το σχέδιο μόδας?
Με το σχέδιο μόδας ασχολήθηκα τυχαία, πάντα μου άρεσε το ρούχο και πάντα παρατηρούσα τις γυναίκες με στυλ αλλά ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να το εκμεταλλευτώ σαν ταλέντο μέχρι που πέρασα στη σχολή. Άρχισα να πλάθω, να δημιουργώ και κόλλησα ...

2) Η χειμερινή συλλογή σου φέρει τον τίτλο "The Whore of Babylon" ... πώς εμπνεύστηκες για κάτι τέτοιο?
Νομίζω πως ξεκίνησε από τον τρόπο που νιώθω εγώ όταν μου αρέσει κάτι και μπαίνω στον πειρασμό να το κάνω δικό μου. Η πόρνη της Βαβυλωνίας στην ουσία είναι το σύμβολο του πειρασμού, ο διάβολος προσωποποιημένος. Νομίζω ότι όλες μας έχουμε νιώσει το συναίσθημα μέχρι να κάνουμε "εκείνο" το ρούχο δίκο μας. Για μένα οι δημιουργίες της συλλογής είναι ο δικός μου πειρασμούς. 

3) Μίλησέ μου για τη συλλογή σου.
Η καλλιτενική μου πλευρά έχει την τάση να κρύβει παράλληλα νοήματα σε κάθε δημιουργική της έκφανση. Η συγκεκριμένη συλλογή - υλικά - παντερεύει τα σκληρά υφάσματα με αυτά που ρέουν όπως ακριβώς δένουν και τα διαφορετικά - και συχνά πολύ οξύμωρα - χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας: είναι αποφασιστική, συνειδητοποιημένη, τολμηρή αλλά και ταυτόχρονα τρυφερή, στοργική και ευαίσθητη. Για τις πολλές πτυχές της λοιπόν, χρειάζεται να ταιριάζει και ανάλογα την γκαρνταρόμπα της. Η συλλογή της δίνει ρούχα πολυμορφικά που μπορεί να τα φορέσει στους διάφορους ρόλους της καθημερινότητάς της και απευθύνεται σε όλες εκείνες που γνωρίζουν πώς να ντύσουν τη γυναίκα που τους ταιριάζει.

4) Παρατηρώ έντονα στοιχεία αρχαιοελληνικά στη συλλογή σου. Είναι μια εποχή που σε επηρεάζει έντονα?
Είναι περισσότερο αυτό το κάτι που σου βγαίνει έμφυτ, αυτό που και να θέλεις να το γαλουχήσεις έρχεται μόνο του στην επιφάνεια και δίνει το δικό του στίγμα. Υπήρχε εσωτερικά και απλά του έδωσα μια ώθηση στο να υπάρξει. Μου αρέσει το αρχαιοελληνικό στοιχείο λόγω της αύρας ρευστότητας που δίνουν οι πτυχώσεις, τα ντραπαρίσματα και τα παιχνιδίμαστα του υφάσματος αλλά ταυτόχρονα επειδή με συνεπαίρνει ο συνδυασμός της με το αυστηρό και μεγαλοπρεπές του ύφος.

5) Μελλοντικά τι σκέφτεσαι να κάνεις? Τι σχέδια έχεις?
Αν και ποτέ δεν θα έμπαινα στον πειρασμό να κάνω προβλέψεις και σχέδια, μπορώ να πω ότι ένα ξεκίνημα πρέπει να έχει δυνατές βάσεις. Το πρώτο βήμα είναι η κατασκευή ιστοσελίδας η οποία θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη και θα δίνει την ευκαιρία σε κάποιον ποθ ενδιαφέρεται κάνοντας ένα browsing να γνωρίσει την δουλειά μου. Ενα επόμενο βήμα είναι η διοχέτευση της συλλογής σε επιλεγμένα καταστήματα, εκτός του προσωπικού μου χώρου και ταυτόχρονα η δημιουργία της επόμενης κολεξιόν για την άνοιξη - καλοκαίρι του 2012.



For info and orders contact: athena.p.gerard@gmail.com

No comments:

Post a Comment