Monday 9 January 2012

IAN SCHRAGER'S "PUBLIC CHICAGO" HOTEL

(C) PHOTOS: COURTESY OF PUBLIC CHICAGO - PUBLISHED UNDER REQUEST

ΚΕΙΜΕΝΟ: MIKAEL CHALIKIAS


Ενδεχομένως το όνομα Ian Schrager να είναι άγνωστο για μερικούς, δεν θα έπρεπε όμως καθώς είναι ένας εκ των δυο που βρίσκονται πίσω από το θρυλικό "Studio54". Μαζί με τον Steve Rubell αποτέλεσαν κατά τις δεκαετίες '70 και '80 το απόλυτο δίδυμο λανσάροντας στην τότε εποχή την έννοια "hotel boutique", προσφέροντας στους επισκέπτες προσιτή πολυτέλεια σε ένα περιβάλλον ζεστό και στιλάτο. Το 2005 ιδρύει την εταιρία Ian Schrager Company όπου και πλέον δημιουργεί σε βασικές μητροπόλεις στον κόσμο τα "διαμάντια" του με σκοπό να καθιερώσει, όπως λέει και ο ίδιος, το "hotel as a lifestyle". 


Στην λίστα με τα απόλυτα Hotel Openings του 2011, κατατάσσεται και το πιο πρόσφατο project του hotelier Ian Schrager, το ξενοδοχείο Public, στο Chicago. Δουλεύοντας εντατικά με την ομάδα του για μήνες, επικεφαλής της οποίας ήταν η συνεργάτης του Andra Adrei, ο Schrager υλοποίησε με αυτό το ξενοδοχείο το όραμά του για έναν χώρο που θα χαρακτηρίζεται από minimal design και μοντερνισμό. 


Το lobby του ξενοδοχείου
Το bar του ξενοδοχείου
Μπαίνοντας κανείς στο ξενοδοχείο, θα αντικρίσει πολλές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που λατρεύει ο Schrager να χρησιμοποιεί στην διακόσμηση: φωτογραφίες του Hendrik Kerstens τοποθετημένες σε χρυσά 24καρατίων baroque κάδρα, μεγάλα ρολόγια τοίχου που βλέπει κανείς σε σταθμούς τρένων και sheep skin covered Christian Liaigre καθίσματα. Στα 285 δωμάτια και στις σουίτες επικρατεί κυρίως η άχρωμη χρωματική παλέτα ενώ τα έπιπλα έχουν επιλεχθεί ένα προς ένα για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα θα το χαρακτήριζε ο ίδιος ως "οργανωμένο χάος".


Η βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου
Το coffee bar του ξενοδοχείου
Τέλος, να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο παρέχει WiFi, διαθέτει fitness center και spa, ένα minibar που λειτουργεί 24ώρες ενώ τα κατοικίδια των επισκεπτών είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα. 


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

No comments:

Post a Comment