Friday 23 September 2011

HEY ALEX! (exclusive interview)

Tee: Adidas ObyO Kazuki | Vest: Adidas ObyO Kazuki | Denim pant: Humor | (all "deviceone" SKG) | Sneakers: Alex's own
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: MIKAEL CHALIKIAS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KONSTANTINOS TRYFEROS
STYLING: MIKAEL CHALIKIAS
GROOMING: SIMONETTA TSAPANOU


WHO IS ALEX KAVDAS
Πολλοί τον λένε τρελό, σε εκείνον αρέσει απλά να περνάει καλά. Ο Άλεξ πήγε στο Πανεπιστήμιο και σπούδασε Διεθνείς Ευρωπαϊκές Σπουδές, έκανε μαθήματα θεάτρου (υποκριτική, μιούζικαλ, χορό, τραγούδι και αυτοσχεδιασμό) και δούλεψε σε περιοδικά ως συντάκτης, βοηθός στυλίστα και στυλίστας, deco και fashion editor. Επιπλέον, έπαιξε σε σήριαλ του Alpha ("Πήρα κόκκινα γυαλιά"), επιλέχθηκε ως το πρώτο πρόσωπο του MTV στην Ελλάδα και είναι αρχισυντάκτης στο athens.dailysecret.com. Του αρέσει να ταξιδεύει, να ψωνίζει, να χορεύει και να τραγουδάει, να τρώει πολλά πολλά γλυκά, να κάνει νέους φίλους, να ερωτεύεται ενώ αγαπά τους ανθρώπους και τη ζωή. 

Υπήρξες αγαπημένο παιδί της οικογένειας του MTV GREECE και ενεργό μέλος από το ξεκίνημά του, τον Οκτώβριο του 2008. Μίλησέ μου για τις εμπειρίες σου εκεί.
Το MTV ήταν για μένα το καλύτερο σχολείο που θα μπορούσα να έχω. Εκεί έζησα για 3 χρόνια υπέροχες στιγμές, αλλά και πολλή σκληρή δουλειά. Ώρες στο στούντιο για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και ταξίδια, διεθνείς προσωπικότητες, red carpets, συνεντεύξεις, συναυλίες! Είναι όλα όσα φαντάζεστε, μαγικά, απλά με πάρα πολύ κόπο παράλληλα για να βγει η δουλειά.


Πέρα απ' την παρουσίαση εκπομπών στο ΜTV, εργάζεσαι και ως στυλίστας στον Όμιλο «ΛΥΜΠΕΡΗ». Νιώθεις πως συνδυάζεις δύο δικές σου αγάπες? Μόδα και Μουσική?
Νιώθω περήφανος που έχω καταφέρει να τα συνδυάζω και χαίρομαι αμέριστα που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Είναι σκληρό και ψυχοφθόρο να τρέχεις όλη μέρα να προλαβαίνεις τα πάντα: γύρισμα για την τηλεόραση, φωτογράφιση για το περιοδικό, social media, events, εκδηλώσεις, fashion weeks... Αλλά την ίδια στιγμή τρομερά ικανοποιητικό να βλέπεις τη δουλειά σου να εκτιμάται σε διάφορα μέσα ταυτόχρονα! Να προσθέσω ότι εδώ κι ένα χρόνο είμαι ο αρχισυντάκτης του “Athens Daily Secret”.

Μίλησε μου λίγο γι' αυτό.
Πρόκειται για μία έκφραση θετικής ενέργειας! Μοιραζόμαστε καθημερινά με τα μέλη μας μικρά μυστικά για την πόλη με σκοπό να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Ένα μικρό εστιατόριο με φαγητό της μαμάς, μία μικρή γωνία με παριζιάνικα γλυκά, ένα πάρτι που θυμίζει Νέα Υόρκη ή φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα από κάθε σημείο της χώρας - όλα αυτά κρυμμένα μέσα στο χαμό της πόλης εκεί που δεν τα πιάνει το μάτι σου! Έχει κάτι το μαγικό να τριγυρνάς και να ακούς ότι κόσμος επισκέφθηκε ένα μέρος επειδή το διάβασε στο μυστικό... Love comes back to you!


Βλέπουμε τελευταία όλο και περισσότερους stars της μουσικής να έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ρούχα, κάτι που φαίνεται τόσο στις εμφανίσεις τους αλλά  και στα videos. Εσύ πως το σχολιάζεις αυτό? 
Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορεί η μουσική να δημιουργεί από μόνη της εικόνες στο μυαλό μας, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι που κάνουν μουσική έχουν εξ ορισμού μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Η εμφάνισή τους ακολουθεί κι εκείνη αυτό το δρόμο... Έχει κάτι το ιδιαίτερο. Ειδικά σήμερα, λοιπόν, που η εικόνα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε έκφανσης της πραγματικότητας, όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεχωρίζουν κι εμφανισιακά! Μου αρέσει, όμως, να πιστεύω ότι είναι μία ταχεία κι έντονη εξέλιξη της διαφορετικότητας στις προσωπικότητες όσων ασχολούνται με τη μουσική εκ των έσω.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα? Την παρακολουθείς?
Η μόδα είναι κομμάτι της ζωής μου. Η Ιταλίδα μαμά μου φέρει τα γονίδια της φινέτσας που με ακολουθούσαν από μικρό παιδί κι έτσι έχω μία κάποια εκπαίδευση. Τώρα πια η μόδα βρίσκεται παντού, δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς όλες τις τάσεις και τα νέα... Είναι απλά ένας τρόπος ζωής - η αισθητική βρίσκεται παντού τριγύρω μας! Πιάνω συχνά τον εαυτό μου να ερωτεύεται με την ομορφιά των πραγμάτων - θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε...

Do's και Dont's by Alex. 
Τα σπουδαιότερα do’s είναι να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, να νιώθετε άνετα με αυτό που είστε κι έπειτα με αυτό που φοράτε. Η μόδα υπάρχει για να μας δίνει ιδέες: δείτε, επηρεαστείτε, ξεχάστε... Το προσωπικό στυλ είναι κάτι που βγαίνει από μέσα - ανακατέψτε τα ρούχα σας, δοκιμάστε νέους συνδυασμούς, να είστε θαρραλέοι, ατρόμητοι και τολμηροί! Αγαπήστε τα χρώματα, μπλέξτε κάτι πολύ παλιό με κάτι ολοκαίνουργιο, κάτι ακριβό με ένα πατσαβούρι, υπερβάλλετε, παίξτε και να θυμάστε ότι το σημαντικότερο αξεσουάρ που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας είναι το χαμόγελό σας! 

To 24ωρο σου... Απαραιτήτως χουζούρεμα (ξυπνάω καμιά ώρα νωρίτερα για να χουχουλιάσω στα σεντόνια μου!). Έπειτα επικοινωνία με τον έξω κόσμο (social media ενημέρωση, τηλέφωνα κτλ), επιλογή ρούχων που θα με κάνουν να χαμογελάσω, δουλειές, φαγητό στη μαμά οπωσδήποτε, φίλοι, φίλοι, φίλοι, μεταμεσονύκτια εργασία από το σπίτι, χαζοχάζεμα στο mac. Ακατάπαυστα τηλέφωνα και social media πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά μου! 


Μελλοντικά σου σχέδια? Να είστε έτοιμοι για εκπλήξεις! Ξεκινάω πολλά νέα πράγματα μέσα στον επόμενο μήνα και είμαι ενθουσιασμένος!

Tee: Adidas ObyO Kazuki | Vest: Adidas ObyO Kazuki | all "devideone" SKG

Θυμώνω όταν... ξεχνάω να κάνω κάτι! (ή μου αλλάζουν το πρόγραμμα απροσδόκητα... πφφφ!!)

Χαμογελάω όταν... ερμ...συνέχεια!

Φοβάμαι... πολύ λίγο.

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω... κοιτάζω τι ώρα είναι και πόσο με παίρνει να αράξω παραπάνω!

Το τελευταίο πράγμα που κάνω πριν κοιμηθώ... βλέπω ταινία ή σειρές στο mac μου ξαπλωμένος στο κρεβάτι. 

HOT LIST BY ALEX KAVDAS:

Χρώμα: Νομίζω για φέτος το χειμώνα κάτι σε πορτοκαλί! (all time classic ένα μπλεγκριμοβ...)
Μουσική: Ό,τι μπορώ να τραγουδάω κι εγώ παράλληλα!
Ταινία: "Six degrees of seperation"
Βιβλίο: "Το σπίτι του ύπνου" - Jonathan Coe, "Ο οδηγός λεωφορείου που ήθελε να γίνει Θεός" - Έτγκαρ Κέρετ, "Harry Potter" - J.K. Rowling
Πόλη: Κοπεγχάγη, Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Βρέμη.... όπου έχω όμορφες αναμνήσεις!
Χώρα: Είμαι πολίτης του κόσμου... "Imagine there's no countries - It isn't hard to do..."
Club: Μπαράκια καλύτερα!
Restaurant: Είπαμε: φαγητό της μαμάς!
Gadget: Το μυαλό μου.
Αξεσουάρ: Το χαμόγελό μου.
Fashion designer: Dimitris Petrou, Jeremy Scott, Martin Margiela και μια γυναίκα: Miuccia Prada.


Tee: Adidas ObyO Jeremy Scott | Denim pant: Humor | Sneakers: Adidas ObyO Jeremy Scott wings | all "deviceone" SKG

7 comments:

  1. ειναι ολο χαμογελα:)

    ReplyDelete
  2. αγάπησα!!!!so much positive energy!!! <333

    ReplyDelete
  3. ferte pali ton alex na kounithei i tsimiski reeee!
    bravo gia ti sunedeuxi ta teletutaia parts eixan polu endiaferon!

    ReplyDelete
  4. Δεν θα σε χαρακτηριζα ποτε 'ΤΡΕΛΟ'.Απλος ενα αγορι που λατρευει τη ζωη.Α!Ωραια μπλουζα.

    ReplyDelete