Wednesday 8 February 2012

PLATON PAPAGIANNOPOULOS: MILAN DOLLAR BABY



Ο Πλάτων Παπαγιαννόπουλος είναι ενδεχομένως το πιο ανερχόμενο μοντέλο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι 21 χρονών, Ιχθείς στο ζώδιο και ασχολείται με το modeling σχεδόν ένα χρόνο. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες σχεδιαστές αλλά και με σχεδιαστές από το εξωτερικό, τον έχουμε δει να ποζάρει σε καταλόγους και editorial περιοδικών μόδας ενώ περπάτησε φορώντας γνωστές δημιουργίες στα πλαίσια των Athens Xclusive Designers Week και Athens Fashion Week. Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέρετε είναι ότι ο Πλάτων πήγε στο Μιλάνο αρχές Ιανουαρίου όπου έκατσε ένα μήνα, έκανε συμβόλαιο για έναν χρόνο με το πρακτορείο MP Management και έτσι, το 2012 θα τον βρει να πηγαινοέρχεται μεταξύ Ελλάδας και Μιλάνου. Τον ακολουθήσαμε στο ταξίδι αυτό και μέσα από τη δική του ματιά, αποθανάτισε τις πιο όμορφες στιγμές που πέρασε στην πρωτεύουσα της Μόδας ενώ μας μίλησε για την εμπειρία του και για τη νέα τροπή που πήρε πλέον η επαγγελματική του πορεία. 

01) Πώς σου δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξεις τα φτερά σου για Μιλάνο?
Είχα κάποιες προτάσεις από Μιλάνο, Παρίσι και Λονδίνο. Το MP Management από το Μιλάνο επικοινώνησε με την booker μου στην Ελλάδα και ζήτησαν να συνεργαστούμε. 

02) Μίλησε μου για την επαγγελματική σου πορεία στο Μιλάνο.
Από την πρώτη κιόλας μέρα το πρόγραμμά μου είχε σε καθημερινή βάση 8 με 10 casting - να σου αναφέρω μερικά από τα casting που πήγα: Moncler, Paul Smith, Iceberg, Trussardi, Gucci, Ermenegildo Zegna, Moschino. Πήγα σε casting για μαλλιά, για περιοδικά, για καταλόγους. Είχε πάρα πολύ τρέξιμο, ανταγωνισμός, τα μοντέλα ήταν πολλά αλλά υπήρχε ένα υπέροχο κλίμα. Πέρασα πολύ όμορφα, μου δόθηκε η ευκαιρία να το ζήσω όλο αυτό και για μένα ήταν μία απίστευτη εμπειρία. 

03) Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί από την Ελλάδα να κάνει το βήμα για εξωτερικό?
Δύσκολο δεν είναι για κανέναν. Πιστεύω πως όταν έχεις στόχους και θέλεις να κάνεις κάτι θα το καταφέρεις. Θέλει προσπάθεια και θετική ενέργεια γιατί υπάρχουν πολλά μοντέλα και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Είναι πιο αυστηρά και πιο απαιτητικά τα πράγματα σε σχέση με τη χώρα μας, αλλά όποιος αξίζει κάνει δουλειές!

04) Τι διαφορές εντόπισες στον χώρο της μόδας Ελλάδα - εξωτερικό?
Η αλήθεια είναι ότι η μόδα στο Μιλάνο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο σε σχέση με τη μόδα στη χώρα μας, γι' αυτό εξάλλου και το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της μόδας. Ο κόσμος γενικά προσέχει την εμφάνισή του, έχει στυλ και σπάνια θα δεις στον δρόμο κάποιον που να είναι κακοντυμένος. 

05) Πλάτωνα, αν είχες την επιλογή θα έφευγες από την Ελλάδα με σκοπό να εγκατασταθείς μόνιμα σε μία πόλη του εξωτερικού και να κάνεις καριέρα εκεί?
Ιδανικά δεν θα ήθελα να αφήσω την Ελλάδα. Υπάρχουν και εδώ δουλειές απλά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αυτή την περίοδο και αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε το εξωτερικό. Έξω υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, είναι καλύτερες οι συνθήκες και μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα με αποτέλεσμα να έχεις και πιο εύκολα κέρδος.

06) Τι σχέδια έχεις για το μέλλον?
Αυτή τη στιγμή είμαι μεταξύ Ελλάδας και Μιλάνου όπου και έχω για έναν χρόνο συμβόλαιο με πρακτορείο. Στα σχέδιά μου έχω σκοπό να συνεχίσω το modeling και σε χώρες εκτός Ευρώπης. 



1 comment:

  1. Episis, egw exw na prosthesw oti o Platwn einai glikitatos, simpathestatos kai poli prosgeiwmenos.

    ReplyDelete