Monday 5 March 2012

STELIOS KOUDOUNARIS "ENTROPIA" SS2012 COLLECTION


Ο Στέλιος Κουδουνάρης μας έχει συνηθίσει σε συλλογές που ξεχωρίζουν για το σχεδιαστικό, το ύφασμα και τις χρωματικές παλέτες. Η συλλογή του για Άνοιξη|Καλοκαίρι του 2012 επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η έμπνευση του Κύπριου σχεδιαστή ποτέ δεν σταματά, ίσα ίσα εμπλουτίζεται και εξελίσσεται. 

Η συλλογή "Entropia" είναι ένας συνδυασμός επιρροών, κλασσικών και νέων υλικών και χρωμάτων που, παρά τη φαινομενική "αταξία" τους, δημιουργούν μια συνολική αρμονία και ροή που αλλάζει και ορίζεται κάθε φορά ανάλογα με την προσωπικότητα εκείνη που θα τα υιοθετήσει, ακυρώνοντας έτσι αυτόματα και την έννοια της εκκεντρικότητας. 

"Εντροπία": Είναι ένα μέτρο της ενεργειακής διαφοροποίησης που υπάρχει στην ύλη και το σύμπαν. Στη φύση επικρατεί η πορεία προς την αύξηση της εντροπίας. Αν αυτή ποτέ καταλήξει στο ανώτατο επίπεδό της αυτό θα σήμαινε το θάνατο του σύμπαντος, της ζωής σε αυτό και το χάος. 


The collection "Entropia" by Athens based designer Stelios Koudounaris for spring-summer 2012 is a combination of influences, classical and new materials and colors that despite the apparent "disorder", create an overall harmony and flow that changes and is defined each time, depending on the personality who will adopt it.


"Entropy" is a measure of energy diversification that exists in matter and the universe. In nature, there is a tendency to increase entropia. If this ever reaches its peak, this would mean the death of the universe, life, and would bring chaos.


Check out the official website: www.stelioskoudounaris.com

Δες ξανά εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε ο Στέλιος Κουδουνάρης λίγους μήνες πριν!


2 comments: