Monday 16 January 2012

STYLE x2: MI-RO (THE INTERVIEW)

Mi-Ro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: IOANNA CHATZIANDREOU
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: MIKAEL CHALIKIAS

Το όνομά τους είναι συνώνυμο της κομψότητας ενώ κύρια χαρακτηριστικά των δημιουργιών τους είναι το δυναμικό στυλ και τα απόλυτα θηλυκά κοψίματα. Ο Δημήτρης Μαστρόκαλος, γεννημένος στην Κρήτη, σπούδασε στην Αθήνα γραφιστική και στη συνέχεια Σχέδιο Μόδας στη σχολή Βελουδάκη ενώ ο Γιάννης Ράπτης, γεννημένος στην Κέρκυρα, σπούδασε marketing σε Αμερικάνικο κολέγιο. Μαζί αποτελούν το υπερταλαντούχο σχεδιαστικό δίδυμο "Mi-Ro".

01) Πώς ξεκίνησε η ιστορία των Mi-Ro?
Η κοινή μας αγάπη για τη μόδα ήταν εξαρχής η βασική αιτία αυτής της συνεργασίας. Ήμασταν φίλοι από παλιά και μόλις ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας αποφασίσαμε πως μπορούμε να έχουμε κοινό επαγγελματικό μέλλον. Η αγάπη και των δυο για το ρούχο, η κοινή αισθητική αλλά και η παρόμοια αντίληψη των πραγμάτων γενικότερα, μας ώθησε τελικά σε αυτή τη συνεργασία.

02) Οι "MiRo" έχουν συνδεθεί με την κομψότητα, ντύνεται μερικές από τις πιο καλοντυμένες Ελληνίδες ενώ δεν λείπουν και τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας. Περιμένατε όλη αυτή την εξέλιξη?
Ποτέ στο ξεκίνημά σου δεν μπορείς να περιμένεις τόσο μεγάλη εξέλιξη, απλά ονειρεύεσαι ότι κάποια στιγμή οι επιθυμίες σου και τα σχέδιά σου θα υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευτυχώς στη δική μας περίπτωση, πολλά από τα όνειρα που κάναμε στο ξεκίνημά μας πραγματοποιήθηκαν. Έχουμε όμως μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα!

03) Ποια είναι η γυναίκα Mi-Ro?
Η γυναίκα όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς υπό το πρίσμα της δημιουργικής μας οπτικής γωνίας, είναι σίγουρα μια γυναίκα σύγχρονη, δυναμική, χειραφετημένη, με έντονα στοιχεία προσωπικότητας, τα οποία επιθυμεί να εκφράζει ακόμα και μέσα από τον τρόπο ντυσίματός της. Είναι μια γυναίκα που δεν αγαπά την υπερβολή, φλερτάρει με τη διαχρονικότητα και υιοθετεί την ποιότητα σε όλους τους τομείς της ζωής της. Αντιλαμβάνεται τη μόδα ως στοιχείο της καθημερινότητάς της και ως τρόπο έκφρασης και προβολής της προσωπικότητάς της.


04) Ο άντρας Mi-Ro.
Ο άνδρας Mi-Ro είναι ένα καθαρόαιμο αρσενικό, που δεν κάνει συμβιβασμούς στον τομέα της ποιότητας και της φόρμας των ρούχων που επιλέγει να φορέσει. Συνδυάζοντας τη διαχρονικότητα με την κομψότητα και χωρίς να στερείται των ιδιαίτερων στοιχείων που θα του προσδώσουν διαφορετικότητα και ένα σύγχρονο χαρακτήρα, ο άνδρας Mi-Ro ξέρει τον τρόπο να εκφράσει την προσωπικότητά του μέσα από ρούχα που την αναδεικνύουν. 

05) Ποια στοιχεία είναι εκείνα που σας εμπνέουν?
Το πρωταρχικό στοιχείο έμπνευσης είναι η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους που επιλέγουν να φορέσουν τις δημιουργίες μας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον σύγχρονο τρόπο ένδυσης. Μια εικόνα, μια φωτογραφία, ένα ταξίδι, ένα βιβλίο, μια ταινία ή ένα μουσικό κομμάτι μπορούν να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας μια συλλογής μας. 

06) Τι είναι εκείνο που κάνει τους Mi-Ro διαφορετικούς και πώς αντιλαμβάνεστε εσείς την διαφορετικότητα?
Μα φυσικά ο χαρακτήρας που προσπαθούμε και πιστεύουμε πως καταφέρνουμε να προσδώσουμε στα ρούχα μας! Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε στοιχεία υπερβολής ή περιττού εντυπωσιασμού, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στη διαδικασία κατασκευής και φροντίζουμε ώστε οι δημιουργίες μας να χαρακτηρίζονται από απόλυτη θηλυκότητα ή αρρενωπότητα αντίστοιχα. Μας αρέσει ιδιαίτερα το παιχνίδι με τη γεωμετρία και την ανάμειξη υλικών, ακολουθώντας πιστά τις γραμμές του σώματος και τονίζοντας ακόμα περισσότερα τα δυνατά σημεία του κάθε σωματότυπου. 


07) Μιλήστε μου για τη συλλογή FW2011/2012.
Η φετινή μας συλλογή για το Φθινόπωρο - Χειμώνα 2011/2012 είναι σαφώς επηρεασμένη από το στυλ που χαρακτηρίζει πάντα τα ρούχα μας, το απόλυτο σέξι και σικ ύφος δηλαδή, με γεωμετρικές αναφορές, με έντονα στοιχεία θηλυκότητας αλλά και αρρενωπότητας, αφού φέτος έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση και σε ρούχα που απευθύνονται στο σύγχρονο άνδρα. Τα χρώματα που χρησιμοποιήσαμε είναι το κλασσικό μαύρο, το εκρού, το γκρι και αποχρώσεις του μοβ, οι οποίες δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στα πολυτελή υφάσματα, όπως το μετάξι, το μαλλί και η δαντέλα. Οι φετινές μας δημιουργίες θα μπορούσε κανείς να πει ότι διακατέχονται από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την αισθητική η γαλλική σχολή σχεδιασμού.

08) Τι θα δούμε από τους Mi-Ro το καλοκαίρι του 2012?
Μόνο ένα στοιχείο μπορούμε να σου αποκαλύψουμε! Το φετινό καλοκαίρι... έχει χρώμα!

09) Οι Mi-Ro και το εξωτερικό...
Αν και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει κάποια δειλά - αναγνωριστικά βήματα (σ.σ. οι Mi-Ro συμμετείχαν στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής της Ρώμης AltaRomaAltaModa, στη 16η εβδομάδα μόδας του Βελιγραδίου και στην έκθεση TRANOI του Παρισιού), πιστεύουμε ότι έχουμε πλέον τη δυναμική αλλά και την εμπειρία να δοκιμάσουμε πιο ενεργά τις δυνάμεις μας στο εξωτερικό. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ. 

10) Πώς οραματίζεστε το μέλλον των Mi-Ro?
Θέλουμε να πιστεύουμε πως στο μέλλον θα βλέπουμε ακόμα περισσότερες εικόνες Mi-Ro στο δρόμο, παραμένοντας πιστοί στον τρόπο που δημιουργούμε, χωρίς συμβιβασμούς.




11) Περιγράψτε μου τους Mi-Ro με τέσσερα επίθετα...
Σύγχρονοι - ποιοτικοί - διαφορετικοί - δημιουργικοί.

12) Γιάννη, περιέγραψέ μου τον Δημήτρη με τέσσερα επίθετα...
Ανήσυχος - καλλιτέχνης - ευφάνταστος - αστείρευτος. 

13) Δημήτρη, περιέγραψέ μου τον Γιάννη με τέσσερα επίθετα...
Στιβαρός - απαιτητικός - οραματιστής - οργανωτικός. 



Την συλλογή για Φθινόπωρο - Χειμώνα του 2011/2012 μπορείτε να βρείτε στην Mi-Ro Boutique στην οδό Αξαρλιάν 5-3 στο Σύνταγμα καθώς και στην Stylefax Boutique επί της Προξ. Κορομηλά, στην Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.mi-ro.gr 


CREDITS FASHION SHOW MI-RO FW2011/2012:
STYLING: MICHAEL PANTOS
HAIR STYLIST: GEORGE DOUDESSIS
MAKE UP ARTIST: MANOS VINICHAKIS WITH SHISEIDO
HATS: VERNARDOS
SHOES & BAGS: KALOGIROU

1 comment: